Reisgids Schwerin

Schwerin, stad van de zeven meren en hoofdstad van Mecklenburg-Vorpommern, oogt voornaam met z'n vele historische panden en mooie straten. Naast de weeldigere bouwwerken zijn er ook veel oude vakwerkhuizen te zien. De stad heeft een chiquere atmosfeer dan de meeste andere Noord-Duitse steden. Ontdek het zelf. Schwerin heet u welkom.

Informatie

Hotel zoeker

Bezienswaardig

Eigenlijk is de gehele altstad en een aantal oude wijken de moeite van het bekijken waard. De meest bijzondere bezienswaardigheden worden hier genoemd en mogen niet op uw lijstje ontbreken wanneer u de stad bezoekt.

Leuk om te doen

Schelfkirche St.Nikolai Schwerin

Schelfkirche St.Nicolai
Het middelpunt van Schelfvorstadt, een rond 1700 gestichte buitenwijk van Schwerin is de Schelfkirche St.Nicolai. De huidige kerk is tussen 1708 en 1712 gebouwd en diende als vervanging voor een middeleeuws kerkje. In die tijd was het, het eerste en belangrijkste gebouw in barokstijl van Mecklenburg. Het barokke interieur werd echter al in de 18e eeuw verwijderd. Alleen de doopsteen behoort nog tot het originele interieur.

St.Nicolai kerkfoto: www.kirche-mv.de
Schelfkirche St.Nicolai vanuit de lucht.

foto:www.myheimat.de
Een deel van het interieur van de St.Nicolai kirche met blik op het altaar.


Schwerin is door de betrekkelijke korte afstand snel te bereiken vanuit Nederland. Ideaal voor een weekendje weg of zomaar om er even tussen uit te zijn.