Reisgids Schwerin

Schwerin, stad van de zeven meren en hoofdstad van Mecklenburg-Vorpommern, oogt voornaam met z'n vele historische panden en mooie straten. Naast de weeldigere bouwwerken zijn er ook veel oude vakwerkhuizen te zien. De stad heeft een chiquere atmosfeer dan de meeste andere Noord-Duitse steden. Ontdek het zelf. Schwerin heet u welkom.

Informatie

Hotel zoeker

Bezienswaardig

Eigenlijk is de gehele altstad en een aantal oude wijken de moeite van het bekijken waard. De meest bijzondere bezienswaardigheden worden hier genoemd en mogen niet op uw lijstje ontbreken wanneer u de stad bezoekt.

Leuk om te doen

Dierentuin Zoo Schwerin: mooi en idyllisch

Prachtig gelegen in een idyllische omgeving ligt de kleinste deelstaathoofd van Duitsland Schwerin. Met minder dan 100.000 inwoners is het een rustige, mooie stad van meren midden in het stadsgebied. Tussen twee meren in ligt Zoo Schwerin. Dit is een dierentuin waar uiteraard diverse dieren te bewonderen zijn. Het is beslist de moeite waard om deze dierentuin te bezoeken.

Zestig jaar bestaan

In 1956 werd de zoölogische dierentuin tussen de meren Faulein en Schwerin op 25 hectare grond gebouwd en in 1973 werd hij omgedoopt naar Zoo Schwerin. Dit jaar bestaat de tuin zestig jaar. Met ruim 2400 dieren en 154 dierensoorten en trekt het park zo’n 220.000 bezoekers per jaar. In 2011 is nog een Zuid-Amerikaans deel van het park bijgebouwd en reeds geopend.

Zoo Schwerin

Dieren in het bijzonder

Flamingo's die hun prachtige veren tonen, verblijven met vele andere vogelsoorten op een vogelweide. Tijgers hebben er een eigen berg en de beren vertoeven er in hun bos. Hyena's en giraffen zijn te bewonderen op de Afrikaanse savanne, evenals de struisvogels. Ook de pinguïns hebben er een eigen lagune. De Europese visotter heeft er veel vrijheidsbeweging, ruim 2000 vierkante meter! Een natuurlijke habitat is voor alle dieren zo goed mogelijk nagebouwd, zodat ze zich goed thuis voelen in het park. Voor de allerkleinste gasten van het park is er een kinderboerderij waar varkens, geitjes en andere kleinere diersoorten lopen.

Horeca

Buiten de zoo is er een kindvriendelijke horecagelegenheid met een Duitse keuken en betaalbare prijzen. Binnen het park is er een boerenrestaurant waar de ingrediënten vanuit het park zelf komen. U kunt daar zelfgemaakte wafels, koeken en taarten proeven. Ook de kaas en de melk komen van het park zelf.

Boomhutten slapen

Het bijzondere aan Zoo Schwerin is dat men er kan overnachten in speciale boomhutten. Voor 215 euro inclusief beddengoed, handdoeken, schoonmaak en entree kunt u er een nacht in een boomhut voor zes personen beleven. Voor degene met hoogtevrees is er genoeg keuze om in een huisje te overnachten in een bosrijke omgeving. Het boswachtershuis staat midden in het bos en daar kunnen kinderen een laboratorium bekijken waar insecten en broedsels vertoeven.

Dierentuin Zoo Schwerin: prijzen

De entree prijzen zijn in verhouding met alle faciliteiten tot het park goedkoop. Volwassenen betalen er 12,00 €, 65-plussers 8,50 € en kinderen 4,00 €. Voor groepen en in het najaar zijn de prijzen goedkoper. Wat ook niet onbelangrijk is om te vermelden, is dat het een rolstoelvriendelijk park is. Het is een dierentuin voor jong en oud, groot en klein, waar veel te beleven en te zien is. Een goede aanrader voor een echt familie-uitje!