Reisgids Schwerin

Schwerin, stad van de zeven meren en hoofdstad van Mecklenburg-Vorpommern, oogt voornaam met z'n vele historische panden en mooie straten. Naast de weeldigere bouwwerken zijn er ook veel oude vakwerkhuizen te zien. De stad heeft een chiquere atmosfeer dan de meeste andere Noord-Duitse steden. Ontdek het zelf. Schwerin heet u welkom.

Informatie

Hotel zoeker

Bezienswaardig

Eigenlijk is de gehele altstad en een aantal oude wijken de moeite van het bekijken waard. De meest bijzondere bezienswaardigheden worden hier genoemd en mogen niet op uw lijstje ontbreken wanneer u de stad bezoekt.

Leuk om te doen

Parkeermogelijkheden in Schwerin

Parkeren in Schwerin
Per auto naar Schwerin reizen is prima te doen. Het is wel verstandig u van te voren even te verdiepen in de parkeermogelijkheden in de stad. Het is mogelijk om ver van het centrum de auto ergens gratis te parkeren. Nadeel hiervan is dat er een behoorlijk eind gelopen moet worden voordat u in het centrum bent, en u moet na uw bezoek ook weer terug. Het nemen van het openbaar vervoer zoals de bus van en naar het centrum kan dan een optie zijn. Dit laatste moet allemaal natuurlijk wel net mogelijk zijn vanaf de plek waar uw auto staat.

U kunt ook parkeren op één van de openbare parkeerplaatsen. Deze betaalde parkeerplaatsen, de meeste even buiten het centrum liggen verspreid over de stad. U koopt bij de parkeerautomaat een kaartje en kunt dan een paar uren parkeren. In het centrum zelf zijn diverse parkgarages waar de auto kan staan. U betaald dan wel meer, maar u bent wel vlakbij de hotspots in de stad. Kom wel op tijd want er is beperkt plek in parkeergarages.

Parkeerplaatsen Openbare parkeerplaatsen

Onderstaand een overzicht van grote parkeerplaatsen in Schwerin. Op deze plekken kunt u uw auto tegen betaling parkeren.

Naam Straat Aantal plaatsen
Am Hauptbahnhof Wismarsche Strasse 200
Am Stadthafen Schliemann Strasse 91
Altstadt Grüne Strasse 220
Klosterstrasse Graf Schack Allee 90
Mecklenburgstrasse Mecklenburgstrasse 73
Schlossgarten Jägerweg 93
     

Parkeergarages Parkeergarages

Onderstaand een overzicht van parkeergarages in Schwerin. In de stad wordt op info-borden aangegeven welke vol zijn en hoeveel parkeerplekken eventueel nog beschikbaar zijn.

Naam Straat Aantal plaatsen
Stadthaus Am Packhof 123
Schweriner Höfe Arsenalstrasse 380
Marienplatz-Galerie Martinstrasse 150
Schlosspark-Center Reiferbahn 1045
Bleicherufer Brunnenstrasse 696
Am Schloss G. Scholl-Strasse 350
Burgsee-Galerie G. Scholl-Strasse 135