Reisgids Schwerin

Schwerin, stad van de zeven meren en hoofdstad van Mecklenburg-Vorpommern, oogt voornaam met z'n vele historische panden en mooie straten. Naast de weeldigere bouwwerken zijn er ook veel oude vakwerkhuizen te zien. De stad heeft een chiquere atmosfeer dan de meeste andere Noord-Duitse steden. Ontdek het zelf. Schwerin heet u welkom.

Informatie

Hotel zoeker

Bezienswaardig

Eigenlijk is de gehele altstad en een aantal oude wijken de moeite van het bekijken waard. De meest bijzondere bezienswaardigheden worden hier genoemd en mogen niet op uw lijstje ontbreken wanneer u de stad bezoekt.

Leuk om te doen

Omgeving van Schwerin

Oude watermolenOude watermolen even buiten Schwerin
Mocht u langer verblijven in Schwerin dan is er voldoende te ondernemen in de directe omgeving. Liefhebbers van waterrecreatie hebben te kust en te keur op de meren vlak in de buurt. Aan de rand van de stad is een monumentale watermolen te bekijken. Binnen is een tentoonstelling te zien over de geschiedenis van de oude molen. In Schwerin-Muess is een openlucht- museum te bezoeken. Bezienswaardige Hanzesteden als Wismar en Lübeck zijn binnen een half uur te bereiken en nodigen uit voor bezoek. Iets verder ligt de Mecklenburger Seenplatte wat ook zeerzeker de moeite waard is.

Schwerin-Muess  openlucht museum Schwerin-Muess: openlucht museum, Mecklenburgisches Volkskundemuseum

Ruim veertig kilometer zuidelijk van Schwerin is het stadje Ludwigslust gelegen. Deze stad was in het verleden de grote rivaal van Schwerin. Een tijd lang bestuurde de adel vanuit Ludwigslust de regio. En dat is te zien aan de prachtige gebouwen met als hoogtepunt ook hier een prachtig kasteel.

Schloss van LudwigslustSchloss van Ludwigslust

Het stadje Gadebusch ligt circa 23 km westerlijk van Schwerin. Het maakt een middeleeuwse indruk met de vele historische panden. Het Rathaus en de Ev. Kirche St. Jakob und St. Dionysius zijn bijzonder bezienswaardig.
De kerk is één van de oudste bakstenen hallenkerken in Mecklenburg-Vorpommern. Ook Schloss Gadebusch is een bezoekje waard.

GadebuschFoto: de.academic.ru - Historisch stadhuis en kerk in Gadebusch