Reisgids Schwerin

Schwerin, stad van de zeven meren en hoofdstad van Mecklenburg-Vorpommern, oogt voornaam met z'n vele historische panden en mooie straten. Naast de weeldigere bouwwerken zijn er ook veel oude vakwerkhuizen te zien. De stad heeft een chiquere atmosfeer dan de meeste andere Noord-Duitse steden. Ontdek het zelf. Schwerin heet u welkom.

Informatie

Hotel zoeker

Bezienswaardig

Eigenlijk is de gehele altstad en een aantal oude wijken de moeite van het bekijken waard. De meest bijzondere bezienswaardigheden worden hier genoemd en mogen niet op uw lijstje ontbreken wanneer u de stad bezoekt.

Leuk om te doen

Kunst en cultuur in Schwerin

Musea
Schwerin heeft naast vele historische gebouwen ook interessante museae n festivals. Zo is het bekende Staatlichesmuseum te bezoeken. Dit museum heeft een grote collectie schilderijen in haar bezit van Hollandse en Belgische middeleeuwse schilders. Ook is er een grote verzameling aan goud- en zilversmeedkunst te zien.

Theater

In het sfeervolle Mecklenburgische Staatstheater veel voorstellingen te zien. Het dankt de bekendheid aan de vele Faust en Goethe voorstellingen die er hebben plaatsgevonden.Ook zijn er vaak muziekstukken te zien in de Duitse streektaal.

Jaarlijks vindt het muziekfestival, Schlossfestspiele in juli en augustus plaats. Dit festival wordt geleid door het Mecklenburger Staatstheater en omvat vaak internationaal bekende operawerken. De openluchtvoostellingen vinden plaats vlakbij het Schweriner Schloss.

Schlossfestspiele in Schwerin Foto: www.musik-heute.de - Schlossfestspiele bij het Schweriner Schloss