Reisgids Schwerin

Schwerin, stad van de zeven meren en hoofdstad van Mecklenburg-Vorpommern, oogt voornaam met z'n vele historische panden en mooie straten. Naast de weeldigere bouwwerken zijn er ook veel oude vakwerkhuizen te zien. De stad heeft een chiquere atmosfeer dan de meeste andere Noord-Duitse steden. Ontdek het zelf. Schwerin heet u welkom.

Informatie

Hotel zoeker

Bezienswaardig

Eigenlijk is de gehele altstad en een aantal oude wijken de moeite van het bekijken waard. De meest bijzondere bezienswaardigheden worden hier genoemd en mogen niet op uw lijstje ontbreken wanneer u de stad bezoekt.

Leuk om te doen

St.Paulskirche Schwerin

St.Paulskirche in Schwerin
De St.Paulskirche gelegen ten zuidwesten van de Pfaffenteich is in neogotische stijl tussen 1862 en 1869 gebouwd. Ook het interieur wat in de jaren 70 van de vorige eeuw grondig werd gerestaureerd zijn de neogotische invloeden duidelijk te zien. Binnen in de kerk een kijkje nemen is dan ook zeker de moeite waard. De historische schilderingen in het interieur en de gebrandschilderde ramen met de beeltenis van de heilsgeschiedenis zijn bijzondere elementen aan de binnenzijde.

St-Paulskerk vanuit de luchtfoto: www.kirche-mv.de
St.Paulskirche vanuit de lucht gezien. Het ontwerp van het kerkgebouw laat de ideale vormen van een bakstenen kathedraal zien.

Interieur van de St.Paulskirchefoto: www.myheimat.de
Een deel van het interieur van de St.Pauls kirche met blik op het orgel. In de gewelven zijn deels de muurschilderingen te zien.


Schwerin is door de betrekkelijke korte afstand snel te bereiken vanuit Nederland. Ideaal voor een weekendje weg of zomaar om er even tussen uit te zijn.