Reisgids Schwerin

Schwerin, stad van de zeven meren en hoofdstad van Mecklenburg-Vorpommern, oogt voornaam met z'n vele historische panden en mooie straten. Naast de weeldigere bouwwerken zijn er ook veel oude vakwerkhuizen te zien. De stad heeft een chiquere atmosfeer dan de meeste andere Noord-Duitse steden. Ontdek het zelf. Schwerin heet u welkom.

Informatie

Hotel zoeker

Bezienswaardig

Eigenlijk is de gehele altstad en een aantal oude wijken de moeite van het bekijken waard. De meest bijzondere bezienswaardigheden worden hier genoemd en mogen niet op uw lijstje ontbreken wanneer u de stad bezoekt.

Leuk om te doen

Staatliches Museum Schwerin

Staatliches Museum Schwerinfoto: www.treffpunkt-ostsee.de
Het Staatliches Museum in Schwerin is één van de belangrijkste kunstmusea in het noorden van Duitsland. Het bezit meer dan 3000 schilderijen uit de periode 16e tot en met de 20e eeuw. Hieronder zijn veel werken van Hollandse en Vlaamse meesters. Verder zijn er collecties met middeleeuwse kunst uit Mecklenburg en kunsthandwerk, metname goud- en zilver smeedwerk. Kunst en cultuurliefhebbers mogen een bezoek aan het Staatliches Museum dus zeer zeker niet missen. Het museumgebouw, stijl: late classicisme werd gebouwd tussen 1877 en 1882.


Schwerin is door de betrekkelijke korte afstand snel te bereiken vanuit Nederland. Ideaal voor een weekendje weg of zomaar om er even tussen uit te zijn.