Reisgids Schwerin

Schwerin, stad van de zeven meren en hoofdstad van Mecklenburg-Vorpommern, oogt voornaam met z'n vele historische panden en mooie straten. Naast de weeldigere bouwwerken zijn er ook veel oude vakwerkhuizen te zien. De stad heeft een chiquere atmosfeer dan de meeste andere Noord-Duitse steden. Ontdek het zelf. Schwerin heet u welkom.

Informatie

Hotel zoeker

Bezienswaardig

Eigenlijk is de gehele altstad en een aantal oude wijken de moeite van het bekijken waard. De meest bijzondere bezienswaardigheden worden hier genoemd en mogen niet op uw lijstje ontbreken wanneer u de stad bezoekt.

Leuk om te doen

Theater Schwerin


Het gebouw waarin het Mecklenburgische Staatstheater in is gevestigd is gebouwd in 1886. Het is één van de beste schouwburgen in dit deel van Duitsland dat zijn bekendheid dankt aan de vele Faust en Goethe voorstellingen die er hebben plaatsgevonden. Het theater telt verschillende zalen waaronder de Kammerbuhne. Deze zaal wordt met zijn 200 zitplaatsen gebruikt voor kleinere producties vanwege het intieme karakter. Vooral stukken in de Duitse streektaal zijn hier te zien.

Binnenzijde theaterfoto: www.theater-schwerin.de